hei, me olemme Wonderus

Näin räätälöit videomainoksen online-ympäristöä varten

Artikkelin kuva

Videoihin panostetaan paljon niin rahallisesti kuin ajallisesti. Liian usein online-ympäristössä tulee kuitenkin vastaan videomainontaa, jota ei ole suunniteltu sinne. Kyseessä voi olla esimerkiksi tv-mainos, joka ajetaan online-ympäristössä sellaisenaan, ilman mitään räätälöintiä.

On olemassa paljon ketteriä tapoja, joilla videomainonta saadaan muokattua sopivaksi online-ympäristöä varten. Tässä niistä muutamia.

Yhdistä staattiset elementit videomainontaan

Yleensä mainoskampanjaa varten suunnitellaan banneriaineistot, joista on helppo siirtää elementtejä myös videomainontaan. Kyse voi olla tärkeimmistä brändiviesteistä, Call To Actionista (CTA), tuotteen ominaisuuksista yms.

Tässä simppeli esimerkki, miten yksikertaisilla kehyksillä saadaan lisättyä videomainokseen sekä brändiviesti että CTA – samalla myös mainoksen kokoa ja näyttävyyttä kasvattaen.


Luovuutta kannattaa hyödyntää. Pystymme Wonderuksessa toteuttamaan layerit videon yhteyteen niin, että vakiona on vain mainospaikan koko, eikä layereiden sijoittelua ei ole millään tavalla rajoitettu.

Ota huomioon videon pituus

Jos mietit omaa käyttäytymistäsi netissä: miten usein jäät katsomaan videon loppuun asti, jos se kestää yli 20 tai 30 sekuntia? Pidä siis videon pituus napakkana ja tavoittele sitä, että videosi katsotaan loppuun asti.

Lopeta video loppukuvaan tai selkeään ohjaukseen

Silloin, kun video katsotaan loppuun asti, on loppukuvana useimmiten harmaa näkymä ja geneerinen teksti REPLAY. On kuitenkin videojärjestelmiä, kuten meillä Wonderuksessa, joilla loppukuvan pystyy asettamaan itse.

Kumpaan näkymään sinä haluaisit oman mainoksesi päättyvän?

Tähän?


Vai tähän?

Hyödynnä valmiiksi tuotetut aineistot videomainonnassa

Miksi rajoittaa esimerkiksi tuotefeedin käyttöä vain dynaamiseen bannerimainontaan? Miksi et hyödyntäisi samaa feediä brändillisen videomainonnan tukielementtinä? Varsinkin, jos sen saa karusellimaisesti pyörimään videomainonnan alla. Videoon voi helposti integroida neljästä kahdeksaan tuotetta ja pystymme myös päivittämään sitä tarvittaessa.

Tässä esimerkki feedin hyödyntämisestä:


Älä siis tyydy helpoimpaan ratkaisuun online-videomainonnassa. Näe hieman vaivaa ja suunnittele mainontasi sopivaksi online-ympäristöön. Rikasta jo olemassa olevaa sisältöä ja ota kaikki hyöty irti videostasi.

Kertauksena:

  1. Lisää brändilliset ja taktiset elementit sekä CTA:t videoon layereiden avulla
  2. Pidä video napakkana
  3. Lopeta video aina loppukuvaan
  4. Hyödynnä valmiita feedejä tai muita elementtejä videomainonnassa

Me Wonderuksella käytämme Teadsin teknologiaa, joka mahdollistaa kaikki yllä mainitut ratkaisut niin suoraostoina kuin ohjelmallisesti ostettuna. Laita rohkeasti viestiä: leo@wonderus.fi tai soita 050 430 3650 – kerron mielelläni lisää ja jaan parhaat casemme.

Leo Baidin on Wonderuksen Sales Director. Hän vastaa Wonderuksen asiakkuuksien kehittämisestä sekä etsii uusia kumppaneita menestyksekkääseen yhteistyöhön.